tisdag 28 februari 2012

Bakvänt

Fick gå hem från jobbet idag för jag är så förkyld. Så nu är det stillsamhet som gäller några dagar. Skrattar lite åt de förkylningsbakterierna. Alla vi runt lilla Amanda har varit så rädda för att vi ska smitta henne och så var det hon som smittade oss i fredags. Lilla älsklingsgumman.

fredag 24 februari 2012

Mormor på riktigt

Ligger i sängen, trött men lycklig. Idag landade lilla barnbarnet här (tillsammans med sin föräldrar) på hemväg från andra omgången cellgift. Och tänk, idag sa hon mormor för första gången.

onsdag 22 februari 2012

Jättesnygga

Är på stickcafe och min duktiga bordsgranne har färgat garn med kastanj och stickat vantar i tvåändsstickning. Hur fina som helst.

söndag 19 februari 2012

Plötsligt händer det

Länge, länge har jag tänkt klä om min gamla sunkiga anslagstavla. Idag bara gjorde jag det och skruvade upp ovanför mitt sybord. Så skönt det är när man får saker gjorda.
Och vet ni, jag älskar min skruvdragare.

På gång

Har kommit igång med stickningen igen och har nu stickat första ärmen på Amandas kofta.
Känns skönt att vilja sticka igen.

onsdag 15 februari 2012

Röd glädje

Jag tycker det är väldigt viktigt vilken arbetsmiljö man har. Jag jobbar så mycket att jag vill ha det snyggt och härligt på jobbet. När vi hade skyddsrond senast så fick jag påpekande om att jag skulle ha fler punktbelysningar. Så då köpte jag den här läckra röda lampan. Jag blir glad varje gång jag tittar på den.

måndag 13 februari 2012

Sommarkänsla

Väldans nöjd blev jag med min nyblockade alpackasjal. Den är så härligt knallturkos även om den ser blek ut på bllden. Mönstret vet jag inte vad det heter, hittat det på nätet. Kul att sticka var det i alla fall.

söndag 12 februari 2012

Just nu

Det lila garnet jag köpte häromveckan håller på att bli en halskrage till äldsta dottern. Egentligen vill hon sticka den själv men jag har börjat på den. Det är länge sen jag stickade med grovt garn så det var rätt kul.
Annars är jag hemma hos dottern nu och är barnvakt. Hon är på gymnet ich lilla älskade A sover, efter att ha hållt igång sin mormor på full fart hela dagen.

lördag 11 februari 2012

Blockning pågår

I min iver att sortera och göra klart har jag lagt ut min hage på matsalsbordet för att det ska vara bekvämt att blocka. Först ut blev en spetssjal stickad i Drops alpacka. Känns som en vacker sommarsjal över en tunn klänning.

fredag 10 februari 2012

Mer kvalitet

Just nu uppgraderar jag mitt liv. Slänger, sorterar och städar. Bort all skit i hörnen, alla grejor som kan vara bra att ha. In med en lättöverskådlig tillvaro. När inte livet är lätt att hantera så ska åtminstone min livsmiljö vara det.
Ps. Visst är ljuslyktan läcker med alla reflexer? Fick den i julklapp av min kompis. Ds.

onsdag 8 februari 2012

Stillsamt

Ligger i soffan och orkar just inget annat. Längtar efter lediga dagar, efter att rå min egen tid...

söndag 5 februari 2012

Vårklapp

Som en vårhälsning blir den Haruni jag stickat till min väninna. Egentligen julklapp, men jag hann inte blocka den före jul efter all dramatik med lilla A. Hon får den nu istället och jag tror hon blir glad. Sjalen är stickad i Kamåea entrådiga som jag först färgat med björklöv och sen med indigo.

fredag 3 februari 2012

Troligen sjuk

Fattar inte. Jag har garn så det räcker livet ut. Ändå var jag tvungen att köpa fem nystan Eskimo när jag "hamnade" i en garnaffär idag. Finns förmodligen en diagnos för detta. Nu får hag skynda mig att sticka ett par vantar under helgen.

onsdag 1 februari 2012

Piggare

Idag kom katalogerna från Stoff & Stil. Blev så inspirerad, fanns mycket snyggt. Annars så börjar vi nog landa lite allihop. Första cellgiftomgåbgen avverkad för den lilla älsklingen och det verkar som om hon fixat det bra. Hon är ett underverk den ungen (säger mormor helt opartiskt).