lördag 15 augusti 2009

Om lycka

Idag när jag jobbade i trädgården tänkte jag mycket på vad jag blir lycklig av. Jo jag vet, har skrivit lite här intill om lycka för mig just nu.
Men nu tänker jag mer på ett annat plan; den lite mer förnöjsamma, tillfredsställande lyckan. Inte den där himlastormande.
Eftersom jag grunnat på detta hela eftermiddagen så vet jag förstås svaret. Och för mig är det när jag får arbeta med mina händer. Det kan vara allt ifrån att måla till att sy och sticka eller skriva för den delen. Jag blir så otroligt nöjd och lycklig av att göra fint eller skapa något eller uttrycka mig med ord. jag tror det handlar i botten om att det blir struktur och ordning och reda.
Det är också därför jag tycker så mycket om mitt jobb. Där är det mycket strukturer och en hel del årsidsbetonat arbete. Jag vet inte varför detta lockar så mycket. Kanske beror det på att jag är en spontan och livlig människa som ofta gör saker i stundens ingivelse.
Tvärt emot alla strukturer.

I alla fall blev det kräftor ikväll.
Riktiga hemkokta Smålandskräftor.
Det bästa som finns.

2 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Jag måste hålla med dig, små röda kräftor är bäst!
Sen jag flyttade till västkusten har jag fått vänja mig vid havskräftor. De är också goda men inte den rätta sorten!

Jag, Lobelia sa...

För mig är det havskräftorna som är den rätta sorten, så låt oss vara överens om att vi inte är överens.. ;) För övrigt har även jag tänkt mycket på det här med lycka och vad det är. Inte så modernt i en tid när man hela tiden ska bli bättre och nå nya mål, men för mig är förnöjsamheten så som jag skulle definiera lycka. Att gilla saker som de är, inte himlastormande men bara att tycka att livet är bra. Ha det bra på jobbet, själv semestrar jag lite till!